Wil je graag minder onzeker zijn, over dat wat je doet? Je bent niet de enige, die moe wordt van gek makende gedachten die door het hoofd vliegen. ‘Doe ik het wel goed genoeg?’ Staat zeker in de top drie van, vooral startende, coaches en therapeuten.

Hoort dat er gewoon bij? Ja en nee. We kennen het allemaal wel als we iets nieuws gaan doen. Voor het eerst alleen auto rijden na het halen van je rijbewijs. Voor het eerst jezelf voorstellen als ondernemer. De eerste keer seks. Al die eerste keren, verhogen je hartslag, met wat zweet tussen je samengeknepen billen en een wat gespannen lijf begin je eraan. Al doende, zakt de spanning. Meters maken helpt. Durven doen, ondanks je angsten, onzekerheden en gestress. Wat nu, als het niet helpt? Niet minder wordt…

Als deze gezonde stress, want dat is het, na een tijdje niet afzakt, is er meer aan de hand. Dat komt ergens vandaan. Belangrijker nog, er is wat meer nodig dan ‘gewoon meters maken’. Je beland in een vicieuze cirkel, van onzekerheid, waarbij de ervaringen juist meer stress gaan geven omdat je twijfels toenemen. Herkenbaar? Dat houd je klein, of nog vervelender… drijft je langzaam in een hoekje. Tijd heelt niet alle wonden als vanzelf, daarvoor heb je deze cirkel te doorbreken.

Nu heb je vast al wel eens gezocht naar manieren om dit ‘te fixen’. Want dat doen we. Ergens last van? Fix het. Lichamelijke klachten? Fix het. Onzeker? Fix het. Van symptoom bestrijding ben ik nooit fan geweest. Soms super praktisch, laten we eerlijk zijn.Heb je een mega belangrijk event en knallende hoofdpijn, ben ik de laatste die zegt dan de uitvinding van zo’n paracetamolletje niet geweldig is. In de kern, lost het alleen niks op. Slechts voor eventjes. En dat gaat je op de lange termijn, echt in je bil bijten. Durf stil te staan, naar jezelf te luisteren. En dan echt. Naar binnen. Daarvoor hoef je geen goeroe te zijn hoor. Het valt en staat met jouw mindset. Waar geloof jij in? Wat vertelt je lichaam nu echt? Die onzekerheid, komt echt niet zomaar uit te lucht vallen. De vraag is nu, wat wil jij ermee?

We gaan vaak pas wat doen, als de klachten te groot worden. Gaan botsen met ons diepere verlangen. Dat schuurt. Onzekerheid in stand houden, is wat je kent. Jouw comfortzone, ook al voelt het niet fijn. Uit die comfortzone stappen, voelt NOG enger! Wat doen wij mensen dan? Precies ja, angst van nature liever uit de weg gaan. Dat voelt namelijk niet fijn. Nu, daar is waar hoe wij in elkaar zitten en onze zielsverlangens eens even om tafel mogen samen ;). Want iets in je, schreeuwt om aandacht. Wil gehoord worden, gezien worden…geleefd worden. Luister je niet? Loop je leeg. Met stress, vermoeidheid als gevolg. Daaag levenslust.

Wat je aandacht geeft groeit. Je maximaal gaan focussen op het fixen van je ‘probleem’, is zeker niet de oplossing. Je wil juist niet MEER van die onzekerheid, right? Geforceerd kijken naar je onzekerheid werkt net zo min. Gras groeit niet door er harder aan te trekken. Nog meer leren, studeren… je hebt het allemaal al geprobeerd.

Wat werkt dan wel? Je wil niet klein blijven, vanuit daar gaat je zelfvertrouwen niet groeien. Een belangrijke eerste stap, is het kunnen zijn met wat er is. Ga even zitten met jezelf, en zet je onzekerheid is op die stoel naast je. Erken, wat er is. Breng je aandacht naar je ademhaling. Zonder verder wat te willen doen. Juist dat stoppen met rennen, dingen doen… gaat je helpen om die rondvliegende gedachten te laten landen.

Weet, dat ‘het’ er niet bij hoort. Dat is je oude verhaal. Wie je was. Niet wat er hoeft te zijn, in de toekomst. Ben je nu op een punt, dat je er zo klaar mee bent? Wil je gewoon genieten van het dagelijks leven en vol zelfvertrouwen coachen? Neem dan de stap om hulp te vragen, je hoeft dit niet alleen te doen. Just give me a call ūüėČ

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

THE MOVEMENT STARTS WITH YOU

***

EIGENheid

ZIELSverlangens

HERSENpankrakers

 

Een wekelijkse boost aan positivation. Integreer jouw eigenheid. Je geheime wapen tot succes. Maak meer impact als zorgprofessional. Unlock je body wisdom, jouw toegangspoort tot je diepere zelf. Jij BENT het instrument. Of je nu m'n mails leest, gratis content volgt of je verlangen omzet in groeien onder mijn vleugels:

LEEF.JE.VISIE.

 

Schrijf je hieronder in ;).

 

You have Successfully Subscribed!