Er was eens… die ene dag dat jij besloot: ‘Ik word coach’. Gedreven door passie voor mensen willen helpen en begrijpen.  Die passie maakt je in de praktijk nog niet meteen een goede coach. Daarvoor heb je meters te maken. Vergeef jezelf dus vooral, als je net start en je nog wat zoekende bent in hoe je nu vorm geeft aan je coachschap. It’s a journey. Learn to enjoy the ride.

Coachen is mensenwerk, menselijk maatwerk als je het mij vraagt. Je neemt jezelf mee. 

Jouw verhaal, heeft een eigen weg. Vol bumpy rides, levenslessen, hoogte- en dieptepunten, lekker in de flow momenten, en ook uitdagingen die niet altijd even plezierig zijn. Dat hoeft ook niet. Het leven komt, met vallen en opstaan.

‘Ken Uzelve’ is de basis, van dat wat je doet. Jij bent de basis. Dus ken jouw verhaal. Weet, welk verhaal je wil leven. En dat is een continue proces, want in elke ontmoeting leer je weer. Ontwikkel je. En groei je in jezelf. Precies dat, is waar mijn liefde voor dit coachvak in zit. Ik weet dat ik ‘er nooit ben’. Hoe meer ik weet, hoe meer ik weet wat ik niet weet. Dat frustreert me soms, en tegelijkertijd daagt het me uit. Vraagt me om nieuwsgierig te blijven. Door dit met plezier te beleven, ervaar ik zoveel dankbaarheid. Het geeft me energie, laat m’n levensenergie stromen.

Die levensenergie is ook voelbaar voor de ander. Het geeft een gouden combinatie van rust en kracht tegelijk, omdat de basis ligt in vertrouwen in jezelf. In dat wat je doet, weet, en nog niet weet. De kunst van het coachen zit niet in skills of trucjes, het zit in jezelf verstaan. Daarmee de ander kunnen bereiken. Wat jou dient, dient vervolgens de ander. 

Ik luister naar mijn lichamelijke signalen, wat vertellen ze mij? 

Gedachten die voorbij komen, zie ik een patroon?

De gewaarwording van sensaties, hmm… wat betekenen ze?

Dagelijks aandacht voor mijn eigen binnenwereld, zorgt voor echt aanwezig kunnen zijn in de buitenwereld. Zonder, dat dit me leeg trekt of stress geeft. Mijn passie voor het coach vak, vertaalde zich de eerste jaren in vooral hard werken, geven geven geven… ik was te hard aan het werk. Ook al leerde ik duidelijk achterover te zitten als coach. ‘Ga op je handen zitten’. Toch vertaalde ik dat anders in de praktijk, beet wel eens op m’n lip om de ander eigen antwoorden te laten ontdekken. Toch was daar tegelijkertijd intern nog geen rust, iets in mij verwachte ‘meer’, zoekende naar m’n relaxte zelf als coach. 

M’n zelf reflecterende vragen en meditaties zijn een basis voor mijn innerlijke weg. EN, mijn levenslessen ontdek ik niet alleen ‘me myself and I’. Nope. Ik heb zo ook m’n leermeesters & supervisoren. Zij schijnen het licht, op mijn blinde vlekken. Ik sta mezelf toe, ook mijn weg samen te bewandelen. Dat maakt niet alleen het coachvak mooi en verdiepend, dat verrijkt m’n leven.

Neem vandaag weer mee, wat jou dient. Misschien is het die ene vraag uit deze mail, die je kunt gebruiken. Laat ook los, wat je nu niet dient. Alles willen opnemen als spons, werkt niet. Put je uit. En is alles behalve vruchtbaar. Wees bewust van jouw reis, stap voor stap. It’s a journey. Enjoy it!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

THE MOVEMENT STARTS WITH YOU

***

EIGENheid

ZIELSverlangens

HERSENpankrakers

 

Een wekelijkse boost aan positivation. Integreer jouw eigenheid. Je geheime wapen tot succes. Maak meer impact als zorgprofessional. Unlock je body wisdom, jouw toegangspoort tot je diepere zelf. Jij BENT het instrument. Of je nu m'n mails leest, gratis content volgt of je verlangen omzet in groeien onder mijn vleugels:

LEEF.JE.VISIE.

 

Schrijf je hieronder in ;).

 

You have Successfully Subscribed!