the Art of Healing

Focus on living

Welk verhaal leef jij?  Wie wil jij echt Zijn?    Mijn rotsvaste geloof in groei via levenslessen, maken dat ik het geschenk van een trauma (of levensingrijpende gebeurtenis)  kan zien.  Ja, dat klinkt rauw op je dak als je midden in een crisis zit, I know. Dat wat we mee maken in ons leven, vormt ons. Het raakt, en geraaktheid zet beweging in gang.  Lees in deze blog, wat dat voor mij betekent heeft.

Een korte samenvatting: Waar ik voor sta: 

Dans met het leven & het leven danst met jou.

Daarbij voel in tot in mijn vezels:

Woman, live your life to the fullest.

 

Ik ben Melissa Poulina. Mijn werk bestaat uit betekenis geven aan levens ingrijpende gebeurtenissen. Ik leg trauma teachings bloot. Wat leert het ons? Wat vertelt ons wijze lichaam? Ik ben dankbaar begeleiding te mogen bieden op  de reis naar binnen, zodat je vanuit bezieling en belichaming naar buiten kunt treden. In dienst van zichzelf, en daarmee de ander.

Vanuit verwondering, van de wonden die ontstaan.  The Gift of Wonder. Ik deel in verhalen en blogs mijn visie op gezondheidszorg vanuit compleetheid, ziekteprocessen & post traumatische groei.  Ons lichaam is onze ingang tot het onbewuste. Ziekte heeft Zin. We begrijpen het alleen vaak (nog) niet. Niet leuk nee, pijnlijk zelfs. Hoe eerder we stoppen met puur symptomen bestrijden, hoe eerder deze lichamelijke signalen de weg naar levensenergie zullen leiden.

Just follow the Signs.

Op m’n achtiende werd ik militair verpleegkundige binnen Defensie, waar ik twaalf jaar fysieke- en mentale wonden voorbij heb zien komen. Daar gevormd, tot leider, vakman en instructeur. Leerde hard werken vanuit m’n hoofd. Werd onzeker door m’n perfectiosme, gevoed door m’n aanpassing al die jaren. Zo worden we als kind al gevormd en geprogrammeerd, right? Mee komen in het school systeem, hoge cijfes halen en vooral niet teveel afwijken van de menigte. Laat dat nu net zijn, wat mij niet zo goed dient. M’n levensenergie loopt erop leeg, dat aanpassen aan de rest. ‘Doen wat hoort’. Wie bepaald dat nu echt? M’n hoofd jarenlang in charge, mijn lijf ondergeschikt. Afgemat. Verder, van m’n innerlijke vrouwelijke vuur, dan ooit. 

Ondanks m’n passie voor de gezondheidszorg, aarde ik niet. Ziekenhuizen, gezondheidscentra, kazernes, psychiatrie, ambulant werk, verpleegkundige spreekuren. Ik heb m’n werk met een lach en een traan gedaan. Met liefde, maar vooral veel uit m’n hoofd. Daar, waar m’n hart anders sprak.

Het moederschap, maakt OERkracht in me los. Ik verlaat Defensie , school me bij tot holistisch leefstijl coach. Jarenlang werk ik met partners van- en gezinnen in het omgaan met de impact van ziekte & trauma. Dankbaar, voor dat wat ik in elke sessie weer mag leren. Door het proces van de ander. En m’n eigen processen aan te blijven gaan.  It’s an ongoing proces. Samen groeien. Door, en voorbij het trauma. En ja, bij mij gaat ook niet alles voor de wind. Ik ben gewoon een mens! Nouja, wel een beetje gek. Dans het liefst door het leven. Dat gaat niet altijd. Er zijn van die momenten, dat het leven je stil zet. Zo zet ‘kanker’ mij stil in 2021. Ik val. Ik sta op.  Deze gebeurtenis dwingt me naar binnen. Ik leer kijken naar en zijn, met wat er is. Dat is natuurlijk een proces, waarbij ik leer vanuit het leven zelf. De OERkracht, dat stemmetje vanuit m’n ziel, laat me thuis komen. Vooral door mijn essentie te voelen, dat maakt het bereikbaar en beschikbaar voor verbinding. Het leven komt, met licht en donkerte, inclusief alle shit zooi,  naast al het wonderschone.

In beweging en ontwikkeling blijven, op elk niveau, geeft me brandstof in het leven.

Ik schrijf in 2018 het prentenboek ‘papa’s paraplu- omgaan met ptss binnen een gezin met kinderen’.  Ik hou van schrijven. En het omzetten van ervaringen in praktische tools. Win-Win! Verhalen zijn bijzonder, raken. Storytelling ligt dan ook dicht aan m’n hart. Vanuit die plek, werk ik het liefst. M’n onuitputtelijke bron, inner fire, verbonden, gedragen, geliefd, belichaamd, beleef ik, en beziel ik, dat wat ik doe. En dat vuur he, vult dat gat waar onzekerheid ooit huisvestte. Laat angst smelten, en zelfvertrouwen groeien. Oh, I love my body. En die energie. LEVEND!

Het zal je niet verbazen dat ik me ben blijven verdiepen in trauma werk. Ik ben me gaan specialiseren in  de kunst van geintegreerd werken met het lichaam, onze mind en bezieling. Betekenis geven aan het lven zelf, en verbinden met het grotere geheel waarin we bijdragen.

Raken en geraakt worden.

‘the Art of Healing, focus on living. Together’

Dat is waar het over gaat. Heel ons zelf. Dat heelt collectief. 

With love & joy,

Melissa

Perceptie is projectie

– onbekend

Kijken en zien. Door de ogen van de ander. Door de ogen van jezelf, vanuit je eigen blik. Voorbij je eigen blik. Zonder masker, dekking laag. Het mag. Het moet ! Laat je hart niet verstenen, zet jezelf niet in een kooi. Al is het even spannend, daar buiten te treden. Toch daar ademt het leven. Geeft het jou de kracht. Beweeg de energie, waar je hart van smacht. Ik houd voor jou de wacht, zodat je veilig en vertrouwd, kunt ontplooien en kunt zijn. Zoals je wil Zijn.

Ziek zijn is een proces, die op je deur klopt en vraagt om open te doen. Symptomen zijn signalen die de taal spreken die we vaak vergeten zijn te verstaan. Wat nu als je de energie steekt in het vergroten van je zelfhelend vermogen, in plaats van in het bestrijden van ongemakkelijkheden en symptomen?  Dan ga je echt helen, op elke laag.  Levensenergie wil stromen,  net als je bloed. Dat is geen luxe, maar een noodzaak. Maak prioriteit van je herstel. Ontdek AL je mogelijkheden. Herwin het evenwicht in je gezondheid. 

Juist nu er zoveel speelt in de wereld, is het duidelijker dan ooit dat er holistisch gekeken mag worden in onze gezondheidszorg. Alternatieve en reguliere zorg verrijken elkaar als zij hand in hand gaan. Zodat ons hele Zijn de ruimte krijgt om te helen. Op elk levensgebied. In de ziekenhuizen, in de ggz, in de huisartsenpraktijk. Je lichaam is je huis, met een levende energie, een ziel en een geest. Zij verdienen aandacht, op fysiek-, denk- en voelniveau.

Als je kunt dansen met je schaduw, zul je dansen met het leven.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Kun je wel wat positivation gebruiken?

SOULfood. HARTsverlangens. HERSENpankrakers.

 

Voed je vuur (weer), voed je ziel.  Een wekelijkse boost aan positivation (positiviteit & motivatie). Just suck it up!! Dat wat jou dient dan he ;).  Lekkerrr wat levensenergie voor ons stressvolle bestaan. Life happens, ja toch! Tegenslagen? Je kunt er maar beter goed gemutst voor staan. 

spoiler alert: I eat positivation for breakfest.

You have Successfully Subscribed!