Afgelopen zomer zat er geen vakantie in de grens over. De angst om aangehouden te worden met onze kinderen erbij, overheerste het gevoel van liefdevol bij mezelf kunnen blijven. Want sjah.. gaat een handhaver ons door laten zonder bewijs? Ik zag het verschrikkelijkste al voor me… m’n kinderen die mij in de boeien geslagen zien worden tegen de moterkap aan. M’n man die dat zeker niet toe laat. En…m’n kinderen die alleen en verlaten achter blijven tussen vreemde mensen op een vreemde plek. Waaah..

Totaal niet realistisch en een kansberekening zal vast uitkomen op een kans van 1 op 100 dat dit echt gebeurt. Toch, als het om m’n kinderen gaat kies ik dan de voor mij veiligere weg. Die wel oke voelt, liefdevol en veilig. Zo hebben we allemaal onze grenzen, angsten en keuzes. Je praat een angst ook niet zomaar af, en het stelt je in staat om het monster in je naar boven te halen. Gelukkig kennen we ook liefde. Ze haalt de held in ons naar boven. Dat gaat niet over stoer doen. Toch je angsten overrulen en de auto in stappen de grens over, terwijl alles in je schreeuwt Neehee… en met zweet tussen je samengeknepen billen ‘lekker op vakantie gaat’. Daar ging niet een gedachte overheen. Meerdere malen ben ik hierop gaan mediteren. Bezinnen. Naar binnen.

Wie dient ons nu echt ? Het brengt me bij de vraag: wat is het, dat vakantie gevoel, wat zo belangrijk is. Op nummer 1… verbinding met elkaar. Quality time, samen dingen doen en toffe ervaringen opdoen. Gevolgd door een waardige nummer 2, kinderen in totaal andere omgevingen vaardigheden laten ontdekken en eigen talenten leren inzetten. Nummer 3, een worden met de natuur. Tussen de elementen beginnen die oerkrachten vanzelf te stromen. Daar kan geen ver land tegen op. Eenmaal de keuzes makend, ontstaan de mogelijkheden vanzelf. Met twee ex-militairen als ouders, kun je je voorstellen dat vuur maken en een onderkomen bouwen op de Veluwe als vanzelf ontstaat op zo’n prachtige plek. Het plezier, opgaan in het moment. Verhalen komen als vanzelf.

Goed voorbeeld doet volgen. Dat is het ware pure leiderschap, wat wij ouders allemaal in ons hebben. Van mens tot mens doorgeven. Niet per se de vaardigheden zelf, maar het LEVEN. Het is die plek die we ze leren ontdekken in zichzelf. Vol mogelijkheden, liefde die leidend is en de natuur die de talenten aanwakkert zoals de lucht het vuur laat vlammen.Handhaaf je eigen proces, erken je emoties en doe aan zelf reflectie. We zijn allemaal monsters en superhelden. Het is aan jou wie je voeding geeft.

LOVE & JOY #naaktewaarheid#visieverruimers#groeimindset#positivity#wetenwatjekiest#eigenregie#moedernatuur#oerkracht

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

THE MOVEMENT STARTS WITH YOU

***

EIGENheid

ZIELSverlangens

HERSENpankrakers

 

Een wekelijkse boost aan positivation. Integreer jouw eigenheid. Je geheime wapen tot succes. Maak meer impact als zorgprofessional. Unlock je body wisdom, jouw toegangspoort tot je diepere zelf. Jij BENT het instrument. Of je nu m'n mails leest, gratis content volgt of je verlangen omzet in groeien onder mijn vleugels:

LEEF.JE.VISIE.

 

Schrijf je hieronder in ;).

 

You have Successfully Subscribed!